Un element foarte important in cresterea Discusului, alaturi de o baza genetica buna, schimburi masive si regulate de apa este si hranirea.
O hrana completa si la indemina tuturor este mixtura de inima de vita. Preparata personal sau cumparata, aceasta reprezinta la ora actuala baza hranirii discusilor in marile crescatorii occidentale sau asiatice si desigur pentru majoritatea hobbystilor.
ATENTIE! Nu inseamna ca este si singurul tip de hrana. Pentru rezultate excelente Discusul trebuie hranit cat mai diversificat… ZILNIC.

In peste 20 ani de experienta in cresterea discusului Diskusfun a ajuns la o reteta de mixtura pe care o consideram completa si echilibrata .
DiscusManiaTeam foloseste zilnic aceasta mixtura in alimentatia pestilor produsi iar rezultatele sunt de exceptie.

Ingrediente:
1.Inima de vita, curatata de orice urma de grasime, pielite, vine… 1 parte
2.Carne de peste alb… 1/2 parte
3.Morcov
4.Spanac
5.Banane… toate 3… 1/2 parte
6.Vitamine pt uz acvaristic… 20picaturi/kg
7.NatuRose natural astaxanthine… de la 2 grame la 20 grame /kg
8.Spirulina… de la 10 grame la 40 grame /kg
9.Artemia matura congelata… 10 % din total

IMPORTANT!
Pentru ca sanatatea, buna crestere a discusilor nostrii si nu numai, are prioritate in tot ce ne-am propus sa realizam, ambele retete de mixtura (dupa un studiu amanuntit) vor primi 20 de substanţe minerale de importanţă vitală si complex de vitamine.

Incepand de tura viitoare(cu exactitate in doua saptamani) la fiecare kilogram de mixtura, ambele sortimente, adaugam si 10 ml de Aloe barbadensis Miller (Vera).
Acesta este un detoxifiant hepatic si sanguin, imunomodulator, reduce simptomatologia in indigestii, constipatie, cicatrizant si regenerant al traiectului gastro-intestinal, hepatoprotector, antioxidant, antiseptic, antibiotic, antiinflamator, analgezic, tonic general, antiviral, antibacterian, antihelmintic, antialergic.

De asemenea, va aparea si o varianta de RedMix & Curcubitina(recunoscut pt. efectul antihelmintic)
Cu doze de 2 grame la kg Naturose, 10 grame la kg Spirulina, 10% Artemia congelata, 10 ml Aloe barbadensis Miller (Vera) si cu 2 grame la kg Seminte de Dovleac.
RedMix & Curcubitina se va folosi cel mult o saptamana pe luna, 1-2 mese pe zi.

Image

ATENTIE! A nu se confunda NatuRose® Natural Astaxanthin cu astaxantina artificiala.

Ce este defapt NatuRose :

NatuRose® Natural Astaxanthin este o sursa naturala pentru carotenoidul ASTAXANTINA , derivat dintr-o varietate unica a microalgei Haematococcus pluvialis , crescuta sub conditii strict controlate in insula Hawaii. NatuRose® Natural Astaxanthin este produsa sub forma unei pulberi foarte fine de culoare rosu inchis si este in prezent folosita pe plan mondial ca o sursa de culoare si nutritie pentru numeroase specii acvatice.

NatuRose® Natural Astaxanthin este cea mai concentrata sursa naturala de ASTAXANTINA disponbila.

Surse naturale de —————— Concentatia de
ASTAXANTINA ——————-ASTAXANTINA (ppm)

salmonidae ———————5
plancton ———————60
krill ———————120
creveti arctici ——————–1.200
drojdia Phaffia rhodozyma ———–8.000
Haematococcus pluvialis ———40.000

Majoritatea pestilor de acvariu nu pot sa produca pigmenti carotenoizi de la sine si de aceea se bazeaza pe carotenoidele absorbite prin dieta.
Prin includerea ei in dieta pestilor, functionind ca un puternic antioxidant, NatuRose® Natural Astaxanthin este responsabila si pentru cresterea duratei de viata , pentru imbunatatirea ratei de crestere si supravietuire a puietului, a imunitatii si rezistentei la stres si foarte important, a fecunditatii.

NatuRose® Natural Astaxanthin asigura culori exceptionale , dar nu numai rosul, ci si celelalte culori pentru organismele acvatice. Studii de specialitate au aratat o imbunatatire a culorilor intr-o perioada de 7-21 zile.

NatuRose® Natural Astaxanthin – un produs fantastic pentru Discusi, Scalari, Killie, Betta, Crapi Koi, creveti….

Modul in care NatuRose® Natural Astaxanthin este recomandat a se folosi este acela de ingredient in hrana zilnica a pestilor .

Doza zilnica normala de NatuRose® Natural Astaxanthin este de 1 parte la 500 parti hrana (0,2%), echivalent cu 35-40 ppm astaxantina .
Pentru hrana produsa de acvaristi in maniera proprie, gen mixtura de inima de vita congelata, necesarul de NatuRose® Natural Astaxanthin este de 2 grame la 1.000 grame hrana preparata, insa se poate folosi chiar si o cantitate de zece ori mai mare, fara efecte adverse .
Aceasta se amesteca direct in hrana si ofera o foarte buna stabilitate pe perioada congelarii. De asemenea se poate folosi NatuRose® Natural Astaxanthin si prin amestecarea unei foarte mici cantitati cu fulgi sau granule.
Datorita faptului ca NatuRose® Natural Astaxanthin este o pulbere foarte foarte fina, acesta are o buna aderenta la fulgi sau granule , care au o suprafata rugoasa.


One Response to Alimentatie Discus – Mixtura Completa si Echilibrata

  1. Maurice says:

    .

    thanks for information!

Leave a Reply

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.